Zárva a nógrádi határok is Szlovákia felé

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a szlovák kormány péntek reggel hét órakor visszaállította a közúti határellenőrzést, az ország lengyel határszakaszát kivéve. Az intézkedés a nógrádi határ átkelőhelyeit is érinti.

Információnk szerint Somoskőújfalunál, Balassagyarmatnál és Parassapusztánál folyamatosan ellenőrzik a Szlovákiába történő belépés lehetőségét a hatóságok. A kisebb átkelőket, így a ceredit, az ipolytarnócit, a ráróspusztait és a pösténypusztait fizikailag zárták le, itt senki nem közlekedhet a két ország között. Utóbbi határpontokon betonelemekkel torlaszolták el az utat.

Szlovákiába a szlovák állampolgárok, az országban tartózkodási engedéllyel rendelkezők és az áruszállítást végző tehergépjárművek léphetnek be, a munkavállalási célú ingázás a szlovák kormány vasárnap esti tájékoztatása szerint “még engedélyezett”.

A Volánbusz tájékoztatása szerint az intézkedés következtében a Budapest és Ipolyság között közlekedő autóbuszok csak a belföldi szakaszon, Budapest és Hont között járnak.

A vasárnap délutáni adatok szerint Magyarországon 32 igazolt koronavírusos beteg van, egy ember elhunyt, egy pedig felgyógyult a betegségből, és 1236 vizsgálat történt az akkreditált laboratóriumban. A kormány a hiteles tájékoztatás érdekében működteti a www.koronavirus.gov.hu oldalt. Itt a legfrissebb hírek, adatok mellett számos gyakorlati tudnivalót is közzétesznek, illetve megtalálhatóak a felületen az információs telefonvonalak számai, továbbá a tájékoztató központ e-mail elérhetősége is.