Szórakozóhelyeket és italboltokat ellenőriztek Salgótarjánban

Fokozott ellenőrzést tartottak múlt péntek éjjel a megyeszékhelyen a salgótarjáni rendőrök a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi – Szociális Központja Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, illetve a Salgótarján Megyei Jogú Város Közterület-felügyelet munkatársaival közösen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az akció célja az, hogy a gyermekek és a fiatalok még nagyobb biztonságban legyenek a szórakozóhelyeken és a vendéglátóipari egységekben, valamint azok környékén.

A hivatalos szervek munkatársai a fiatalok által kedvelt szórakozóhelyeket, italboltokat keresték fel, ahol különféle szakhatósági ellenőrzéseket tartottak. A rendőrök az éjszaka folyamán mintegy ötven főt igazoltattak, több esetben szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki, illetve néhány személyt figyelmeztetésben részesítettek.

A közleményben hangsúlyozták: a rendőrök a társhatóságokkal együtt a hét minden napján kiemelt figyelmet fordítanak Salgótarjánban a gyermekek és fiatalkorúak bűnelkövetővé- és áldozattá válásának megelőzésére. Az ellenőrzésekkor a rendőrök egyfelől a társszervek ellenőreinek munkáját biztosították, másfelől a szórakozóhelyek és a környezetük közrendjének fenntartására ügyeltek.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!