Keresztül Vizslás-Újakon, százhatvannyolccal

Újabb két példát hozott gyorshajtókkal szembeni intézkedésekre a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint arról a napokban már beszámoltunk: széles eszköztárt felhasználva, lényegében egymást érik Nógrád megyében az újszerű megoldásokat alkalmazó közúti ellenőrzések.

A rendőrség most az elmúlt napok ellenőrzéseiből villantott fél két gyorshajtót, akikkel szemben intézkedtek. Egyikük a 2-es számú főúton, Nagyoroszi belterületén közlekedett a megengedett 50 km/h helyett 105 km/h-val.

A másik autóst 21-es számú főúton, Vizslás-Újlaknál mérték be. Az autós a maximum 70 km/h helyett 168 km/h-val haladt Salgótarján irányába.

Az utóbbi esetről közreadott fotó arról is árulkodik, hogy több száz méter távolságból is képesek rögzíteni a gyorshajtást a mozgó rendőrségi járművekben található eszközök. Mindkét sofőrrel szemben közigazgatási eljárást indítottak a hatóság tagjai – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Közleményükben felhívják a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a megengedett sebességhatáron belül, mindig az út- és látásviszonyoknak megfelelően szükséges megválasztani a jármű sebességét. A sebesség túllépése növeli a baleset bekövetkezésének kockázatát – emelik ki, arra is kérve a közlekedőket, hogy legyenek türelmesek és tartsanak nagyobb követési távolságot.

 

Kiemelt fotó: Gyorshajtó a 21-es számú főúton, Vizslás-Újlaknál (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)