Hétfőtől enyhülhet a csúcsidőszakok zsúfoltsága a salgótarjáni buszokon

Salgótarján első, a tömegközlekedésben forgalomba állított elektromos autóbusza 2019. április 15-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Munkanapokon 28-al több helyi autóbuszjárat indul útnak hétfőtől Salgótarjánban, ez szűk 20 százalékkal jelent több járatot a “normál” szabadnapi menetrendhez képest. Pénteken kora este még egyetlen hivatalos felületen sem jelent meg a 2020. május 18-tól érvényes helyi járati autóbusz-menetrend, amint ez megtörténik, a dokumentum elérhetőségével frissítjük cikkünket.

Frissítés! A 3100.hu-hoz az ide kattintva letölthető menetrend jutott el.

A veszélyhelyzet ideje alatt a közgyűlés jogkörét önállóan gyakorló Fekete Zsolt polgármester határozatának megfelelően május 11-től munkanapokon is a szombati menetrend szerint járnak a buszok a városban. Jellemzően a munkakezdés előtti és a munkaidő vége utáni időszakokat érinti a hétfőtől életbe lépő bővítés. Nem véletlenül: a délelőtti és esti időszakokban a legtöbb viszonylaton nem volt zsúfoltság, az említett napszakokban viszont annál inkább.

Salgótarjánban egy normál szombaton 176 helyi autóbuszjárat indul útnak. Hétköznapokon ettől mindösszesen néggyel több járat közlekedett ezen a héten: az ipari park elérhetőségét bővítették irányonként kettő reggeli járattal. Május 18-tól kezdődően munkanapokon 208 járat közlekedik majd a városban. A “normál” munkanapi menetrendben 296 járat szerepel.

Jellemzően reggel és a kora délutáni órákban bővül néhány járatpárral a tömegközlekedési lehetőség Zagyvaróna, Zagyvapálfalva, a Beszterce-lakótelep viszonylatában, illetve visszaáll a menetrendbe egy országhatárig közlekedő délutáni járat.

Az ipari park munkanapi kiszolgálására úgy tűnik messze nem volt elég a szabadnapitól minimálisan bővített menetrend. Az üzemek felé és felől hétfőtől közel megduplázódik a járatok száma, de még így sem fog annyi busz közlekedni az ipari park viszonylatában, mint az a korábbiakban – munkanapokon – megszokott volt.