Véleményt nyilváníthat a lakosság a kemerovói garázstelep-építés kérdésében

Településrendezési módosításokkal kapcsolatos terveket bocsátott társadalmi egyeztetésre Salgótarján önkormányzata. A tervek négy helyszínt érintenek, ezek közül a Kemerovó-lakótelepre, az egykori csokoládégyár, régebben “piros iskola” helyére tervezett garázstelep-építés a legjelentősebb.

Az ingatlan 1497 négyzetméter területű kivett telephely, amely tavaly került a VALVE INVEST Kft. tulajdonába. A cég a lakossági igények alapján a területet gazdasági céllal kívánja hasznosítani, a településrendezési módosítás pedig arra irányul, hogy az ingatlan besorolása megfeleljen a tervezett funkciónak. Az átsorolásnak

A korábbi lakossági fórumon elhangzott kérést, miszerint ezen a területen közösségi ház épüljön, az önkormányzat nem tudja teljesíteni, hiszen a területet már megvásárolta a vállalkozás – olvasható a tervezetben. A dokumentumban ugyanakkor megfogalmazzák, hogy az általános gazdasági funkció lehetővé teszi azt, hogy a helyi lakosság igényének megfelelően – az épület egy része – közösségi helyiségként funkcionáljon, ezt Pataki Csaba alpolgármester is felvetette már korábban.

A véleményeket e-mailben várják, május 14-ig. A dokumentáció megtekinthető a salgotarjan.hu honlapon.

 

3100.hu Fotó: Garázstelepként születhetne újra a Kemerovó lakótelepen egykor állt csokigyár területe