Életfogytiglant kért az ügyész a somoskőújfalui gyilkosság elkövetőjére

Életfogytiglant kért az ügyész arra a fiatal férfira, aki 2017 húsvétján megvert, majd megerőszakolt egy idős nőt, aki belehalt a bántalmazásba – tájékoztatta a 3100.hu-t Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára. Az ügy tárgyalássorozata már zajlik a Balassagyarmati Törvényszéken, szerdán a tanúk kihallgatására, illetve az igazságügyi orvos- és elmeszakértő meghallgatására került sor.

A körülmények alapján a Somoskőújfaluban tavaly előtt, puszta kézzel elkövetett gyilkosságról van szó. Az idős nő holttestére 2017. április 20-án találtak rá somoskőújfalui otthonában. Az akkor 21 éves férfit másnap elfogták a rendőrök.

Felkavaró részletek következnek. A törvényszéki közlés alapján kiderül: a férfi erősen ittas állapotban, minden előzmény nélkül támadt rá a szomszédos ingatlanban élő, mozgásában és védekezésben is erőteljesen korlátozott, hetvenes éveiben járó az idős asszonyra, miután vállalhatatlan állapota miatt egy másik háztól korábban elzavarták. Az idős nőt többször fejen és arcon ütötte, majd a földre esett sértettet felrángatta és tovább bántalmazta. Amikor ezzel kis időre felhagyott, az idő nő bemenekült a házába, de a fiatal férfi követte őt.

Helyszínelés a különös kegyetlenséggel megölt idős nő házánál (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
Helyszínelés a különös kegyetlenséggel megölt idős nő házánál (Archív fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A ház falai között aztán lényegében addig verte az idős nőt, amíg az asszony teljesen védekezésre képtelen állapotba nem került. A férfi ezután megerőszakolta, majd magára hagyta a nőt, aki aztán a bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében életét vesztette.

A folyamatban lévő eljárásban az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a férfival szemben. A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt állították bíróság elé – közölte a törvényszék sajtótitkára.

 

Kiemelt archív fotó: A férfit elfogását követően rögtön őrizetbe vették, majd elrendelték előzetes letartóztatását is (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)