A hétvégén indulnak Salgótarjánból az első síbuszok a szlovák pályák irányába

Ján Lunter besztercebányai és Skuczi Nándor nógrádi megyeelnökök közös sajtótájékoztatójukon jelentették be a napokban, hogy hétvégenként rendszeres autóbuszjáratok indulnak Salgótarjánból négy közép-szlovákiai sípályára (és vissza). A megyeelnökök közös közleményükben hétfőn arról tájékoztatták a 3100.hu-t, hogy az első járat 2019. január 19-én, szombaton reggel indul el Salgótarjánból, a buszok várhatóan 2019. március 24-ig állnak majd a síelők rendelkezésére.

Az autóbuszjárat minden szombaton és vasárnap reggel 7 órakor indul majd Salgótarjánból, a városi sportcsarnok előtti parkolóból. A sportlétesítmény vezetése azt kéri a síbuszokhoz autókkal érkezőktől, hogy az itteni hétvégi rendezvények miatt lehetőleg a Losonci úti sportcentrum területét használják egész napos parkolásra.

Az autóbuszra 7 euróért lehet menettéri jegyet váltani Mýto, Tále és Chopok úti célokkal, míg a Košútkáig utazóknak összesen 4 eurót kell fizetni az oda- és visszaútért.

Az autóbuszon csak ülő utas szállítható, így a férőhelyek biztosítása érdekében a síbuszokra kötelező az előfoglalás. Ez a skibus@blaguss.sk e-mail címen keresztül lehetséges minden pénteken 18 óráig. Az elektronikus levélben az utas nevét, személyi igazolványának számát, az utazás napját és a felszállás helyét kell megadni (ez egyébként Salgótarján mellett Fülek és Losonc is lehet), valamint a felkeresni kívánt sípályát is szükséges megjelölni. Az előfoglalásról e-mailben küld majd visszaigazolást a szolgáltató, ezt az utazóknak érdemes kinyomtatni és magukkal vinni a felszálláshoz. A menetjegyet euróban, a buszvezetőnél kell majd kifizetni.

A férőhelyek korlátozott számára tisztelettel azt kérik az utazóktól, hogy csak akkor jelentkezzenek be, ha biztosan ott lesznek majd az utasok között. Akik érvényes foglalásuk ellenére nem jelennek meg a busznál (a péntek esti határidőig nem töröltették jelentkezésüket), azok előfoglalását a későbbiekben már nem fogják visszaigazolni.

A szlovák síterepekre a Salgótarjánból induló síbuszokkal érkezők számára az érintett pályák üzemeltetői kedvezményes napijegyváltás lehetőségét is biztosítják. Ennek igazolása az előfoglalásnál megadott adatok alapján, illetve a személyi igazolvány felmutatásával lehetséges.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: Blaguss Gruppe | Facebook)