Bemutatta salgótarjáni önkormányzati képviselőjelöltjeit a Fidesz

Miután a Fidesz salgótarjáni szervezete meghozta döntését, bemutatták az önkormányzati képviselőjelöltjeiket. A kormánypárt helyi szervezetének közleményében Szabó Csaba polgármesterjelölt úgy jellemzi a képviselőjelölteket, hogy mind emberileg, mind szakmailag kellően felkészültek ahhoz, hogy kérhessék az emberek bizalmát. Közülük többen jelenleg is önkormányzati képviselők, de vannak, akik első alkalommal vállalják a megmérettetést – közölte a Fidesz helyi szervezete a 3100.hu-val.

Szabó Csaba polgármesterjelölt ismerteti: a salgótarjáni Fidesz-KDNP útnak indította a “Merre tovább Salgótarján?” kezdeményezést, amelynek keretében kérdőívvel keresték meg a salgótarjáni polgárokat annak érdekében, hogy megismerhessék a véleményüket, javaslataikat Salgótarjánról.

De ahhoz, hogy az így kialakuló, formálódó programot végre is tudjuk hajtani, ahhoz nem egy játékos, hanem egy csapat kell. Abban hiszek, hogy ha ez a csapat összeáll és mindenki a saját tudását, emberi és szakmai felkészültségét hozzáteszi a munkához, akkor sikerre tudjuk vinni közös ügyünket, hogy Salgótarján egy boldogabb város legyen – tette hozzá.

A polgármesterjelölt szerint ennek megfelelően választották ki a Fidesz és a KDNP a képviselőjelöltjeit, és meggyőződésük szerint ez a tíz személy, aki egyéni önkormányzati képviselőjelöltként indul a Fidesz és szövetségesei színeiben, mind emberileg, mind pedig szakmailag kellően felkészült ahhoz, hogy kérhesse az emberek bizalmát – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Jelöltjeink között vannak, akik most is képviselők, akik már bizonyítottak egy-egy körzetben, elég ha Turcsány László frakcióvezetőre, Tolnai Sándorra, a Pénzügyi bizottság elnökére vagy Korponai Tamásra, a Népjóléti bizottság tagjára gondolunk, akik most is a közgyűlésben dolgoznak városunkért. Ők mindhárman bizonyították, hogy milyennek kell lennie egy jó önkormányzati képviselőnek. Fenyvesi Gábor már volt három cikluson keresztül önkormányzati képviselő, most a Népjóléti bizottság tagja. Ugyancsak ennek a bizottságnak a tagja Gyurkóné Kovács Krisztina, aki most ősszel önkormányzati képviselőként méretteti meg magát – ismertette Szabó Csaba.

Hozzátette: van olyan képviselőjelölt is, aki bár most indul elsőnek képviselőjelöltként, de a szakmájában és az élet más területén már bizonyította szakmai felkészültségét. Maruzs Ildikó fejlesztőpedagógus, a Nógrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tagintézmény-vezetője; Majláth Viktória logisztikai ügyintéző és kulturális rendezvényszervező, a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársa; Gabora János, aki a Gabora Gála megálmodója és szervezője, melyet idén már 27. alkalommal rendezett meg a salgótarjáni gyermekek javára; Kubovje Tibor gépésztechnikus, gépjárművezető szakoktató és Barna Bence tanár, edző, sportszervező.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség önkormányzati képviselőjelöltjei Salgótarjánban:

1. vk: Maruzs Ildikó gyógypedagógus, pszichopedagógus szakos tanár, tagintézmény-vezető
2. vk: Barna Bence tanár, edző, sportszervező
3. vk: Turcsány László önkormányzati képviselő, Ügyrendi, Jogi és Közbeszerzési Bizottság elnökhelyettese
4. vk: Gyurkóné Kovács Krisztina a Népjóléti bizottság tagja, laborvezető
5. vk: Fenyvesi Gábor a Népjóléti bizottság tagja, kommunikációs menedzser
6. vk: Gabora János, akit mindenki a Gabora Gála szervezőjeként ismer
7. vk: Kubovje Tibor gépésztechnikus, gépjárművezető szakoktató
8. vk: Korponai Tamás önkormányzati képviselő, a Népjóléti bizottság tagja
9. vk: Majláth Viktória logisztikai ügyintéző, kulturális programszervező
10. vk: Tolnai Sándor önkormányzati képviselő, a Pénzügyi bizottság elnöke

 

Szabó Csaba a polgármesterjelölt

Mint ismeretes, először a polgármesterjelöltről döntött a Fidesz helyi szervezete. A tagság egyhangúlag Szabó Csabát támogatta – ismertette a döntést akkor Skuczi Nándor városi elnök. Szabó Csaba megválasztása után többek között elmondta: Salgótarján újjáépítéséért elkötelezett mérnökemberként, csapatmunkára kérek mindenkit, tegyünk rendet városunkban, teremtsünk új lehetőségeket, építsünk egy élhetőbb várost. Hozzátette: Salgótarjánnak be kell kapcsolódnia az ország gazdasági fejlődésébe, amivel megállíthatjuk az elvándorlást és reményt adunk az itt élőknek. Képviselő jelöltjeinkkel együtt készek vagyunk megújítani Salgótarjánt, képesek vagyunk tenni azért, hogy az itt élő embereknek öröm legyen a városi lét és a hazatérés! – mondta Szabó Csaba a Fidesz-KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltje.

 

Kiemelt fotó: Szabó Csaba, a Fidesz-KDNP pártszövetség salgótarjáni polgármesterjelöltje