Zöld utat kapott a Sugár út felújítása

Az útszakasz felújítása tavaly ősszel került napirendre. Akkor arról írtunk, hogy a salgótarjáni közgyűlés jóváhagyta a Sugár út felújítására vonatkozó pályázat beadását. A beruházás költségét a város számára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban rendelkezésre bocsátott 9,2 milliárd forintos keret biztosítja.

Az irányító hatóság jóváhagyó döntése május utolsó napjaiban született meg, Salgótarján önkormányzata eszerint 291,5 millió forintot fordíthat a felújításra.

A beruházás részeként a Sugár út a Nagymező úti kereszteződéstől az utca végi autóbusz-fordulóig újul meg. Új kiemelt szegélyek készülnek, megújulnak a járdák is, rendezik a csapadékvíz-elvezetést is, az autóbusz-megállók térkő burkolatok kapnak, az autóbusz-fordulóban pedig új buszvárót helyeznek ki. Elbontják majd az út elején található hidat, helyette vasbeton áteresz készült. A Sugár út összesen 1225 méter hosszon újulhat meg, a szükséges alapozó és előkészítő munkálatokat követőn az út 4 vagy 9 centiméter vastag új aszfaltréteget kap majd. Az út végén az aszfaltburkolathoz 20 méteren sárrázó csatlakozik majd az ottani földút felől. A felújítást követően a Sugár úton a biztonságos kerékpáros forgalom érdekében nyitott kerékpársávot is kialakítanak majd.

A fejlesztésre igényelt összeg már rendelkezésre áll, a kivitelezés a szükséges tervek és szerződések rendelkezésre állását, illetve a támogatási szerződés aláírását követően kezdődhet majd.