Közgyűlés – Felújítják a Sugár utat, fejlesztik az Ipari Park úthálózatát

Mindkét fejlesztésre benyújtja támogatási kérelmét Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata. Mivel a beruházásokat a város rendelkezésére álló 9,2 milliárd forintos Terület- és Településfejlesztési Operatív program részeként tervezik megvalósítani, a támogatás igénylése lényegében csak egy – kötelező – formalitás. A fejlesztéseket már korábban rögzítették Integrált Területi Programban, mely az előbb említett összeg elköltését határozza meg.

 

A Sugár úton a felújítás a Nagymező út és a buszfordulón túli szakaszt közötti részt fogja érinteni. Felújítják az útburkolatot, az út elején lévő hidat elbontják és helyette átereszt építenek, átépítik a kiemelt szegélyeket, valamint az ivóvíz vezeték rekonstrukciójára is sor kerül. A beruházás összértéke 300 millió forint. A tömegközlekedésben is érintett Sugár úton ott jártunkkor egy 30 éve az utcában élő lakos azt mondta, nem emlékszik rá, hogy a “toldozgatáson-foldozgatáson” túl jelentősebb felújítás lett volna az útszakaszon, így nagy örömmel vették a fejlesztés hírét.

Az Ipari Park esetében felújítják a területre bevezető út egy részét, a 21-es számú főúttól a Sinia gyárán túli szakaszig, továbbá egészen az útburkolatig kiszélesítik a járdát az MHG és a Mitsuba előtti útszakaszon. Az Ipari Park bevezető útjának első részén két új autóbuszöblöt alakítanak ki, emellett kiépítik a járdát és a közvilágítást is. A beruházásra 74,5 millió forintot szánnak.

 

Közgyűlésen történt

Mint arról már beszámoltunk: a képviselők közötti vitát követően elfogadták a helyi járati autóbusz-menetrend korrekcióját. A képviselők döntöttek egy helyi mikro- és kisvállalkozások támogatására irányuló pályázat kiírásáról, egyes köznevelési intézmények állami működtetésbe vételével kapcsolatos határozatról, illetve egy hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformálásra irányuló pályázat beadásáról is. A képviselők zárt ülésen döntöttek a Salgótarján Civil Társadalmáért-díj adományozásáról is.