Zöld utat kapott a piac felújítása és a játszóház építése

A piac felújítására 900 millió forint, játszóház kialakítására (és a projekt részeként egy játszótér felújítására) 328 millió forint pályázati támogatást nyert Salgótarján önkormányzata – derül ki a nyertes pályázatokat lajstromozó hivatalos felületről. A támogatásokat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a város részére elkülönített összesen 9,2 milliárd forint terhére hívja le az önkormányzat. A keretből még bő félmilliárd forint értékű beruházással kapcsolatban várat magára döntés.

A piac esetében a pályázat részeként csak az önkormányzati tulajdonú ingatlanokat és területeket lehet felújítani, azonban szükséges a vásárcsarnok területén lévő, nem önkormányzati tulajdonú árusítóhelyiségek részleges megújítása is. Erre az önkormányzat költségvetéséből további 60 millió forintot fordítanak majd, így a beruházás összértéke megközelíti az egymilliárd forintot.

A játszóház kialakítása az egykori Építők-pálya helyén történhet meg, a több mint 300 millió forintos támogatásból megvalósulhat a beruházás mellett a Pécskő és a Meredek utak által határolt területen lévő játszótér felújítása is. A két beruházásról korábban, a vonatkozó pályázatok beadásakor írtunk részletesen, a januári közgyűlési ülés döntéseit ismertető tudósításunkban.

 

Kiemelt fotó: A salgótarjáni piac (Forrás: Vásárcsarnok és Piac, Salgótarján (stpiac) | Facebook)