Térképen a Salgótarján rendelkezésére álló 9,2 milliárd forintos pályázati keret beruházásai

Megannyi jelenleg is folyamatban lévő városi beruházáshoz a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban salgótarjáni fejlesztésekre elkülönített 9,2 milliárd forintos keret biztosítja a pénzügyi hátteret. Térképre vittük azokat a projekteket, melyekre vonatkozóan már jóváhagyó döntés született az Irányító Hatóság részéről.

Az önkormányzat eddig 8 milliárd 613 millió forint összértékben kapott jóváhagyást a különböző fejlesztésekre.

A támogatásból megvalósuló fejlesztések egy része már megvalósult, így például több óvodafelújítás, a zagyvarónai közösségi ház energetikai megújítása, vagy a vásártéri védőnői és fogorvosi rendelők kialakítása. Folyamatban van többek között a Csokonai út felújítása, a Beszterce tér megújítása, a Salgó úti kolóniák felújítása, illetve a foglalkoztatási helyzet javítását célzó projekt is. A fejlesztések egy része az előkészítési fázisban jár, így többek között a Balassi Bálint Megyei Könyvtár energetikai korszerűsítése vagy a Gyermekmúzeum kialakítása. A legutóbbi döntések a napokban születtek meg: zöld utat kapott a piac felújítása és a játszóház építése is.

A pályázatokat folyamatosan adta és adja be az önkormányzat, a döntések is egymást követték az elmúlt hónapokban – 587 millió forint összértékű beruházás vár még jóváhagyásokra. A térképet újabb döntések nyilvánosságra kerülésekor folyamatosan frissítjük majd.

 

Kiemelt fotó: Salgótarján (Fotó: Feledi Gergely)