Szeptember közepéig lezárva marad a Csokonai út

Előre nem látható műszaki problémák miatt továbbra is lezárva marad a salgótarjáni Csokonai út a Szabó Ervin úti kereszteződéstől déli irányban – közölte a kivitelező tájékoztatására hivatkozva az önkormányzat.

A lezárást 2018. szeptember 15-ig hosszabbították meg, de az építési technológia ugyanakkor szeptember 1-től azt már lehetővé teszi majd, hogy a jelenleg a Budapesti úton – mint terelőútvonalon – keresztül közlekedő helyi és helyközi autóbusz járatok visszatérhessenek eredeti útvonalukra.

Az utasok szeptember 1-től szeptember 15-ig a megállóhelyek közelében kialakított ideiglenes fel- és leszállási pontokat vehetnek majd igénybe a Csokonai úton, ahol jelzőőrös forgalomirányítás mellett tudnak majd közlekedni a járatok. Szeptember 16-tól fél pályás útlezárásokra és a kivitelezéshez kapcsolódó egyéb korlátozásokra lehet majd számítani a Csokonai úton.

Az útfelújítás tavasszal kezdődött, az önkormányzat 411 millió forintot költ a beruházásra, melynek részeként rendezik a csapadékvíz-elvezetést, a bekötő vezetékekkel együtt lecserélik az elavult ivóvíz vezetékeket, továbbá a hiányzó szennyvíz bekötő-vezetékeket is kiépítik az ingatlanhatárokig.