Útfelújítás, buszmegálló- és parkolóépítés zajlik az Ipari Parkban

Az Ipari Parkba betelepült vállalkozások közúti forgalma folyamatosan növekszik, amelyet a jelenleg meglévő úthálózat kiépítettsége már nem tud kielégíteni forgalombiztonságosan. Ezek a vállalkozások már több éve jelzik igényeiket az önkormányzat felé a meglévő úthálózat és parkolóhelyek bővítésére – olvasható annak a támogatott projektnek indoklásában melyre 105 millió forint támogatást nyert el Salgótarján önkormányzata.

A beruházásban 459 méteren új aszfaltburkolatot kap az Ipari Park bevezető “főútja” – ahol szükséges, ott kiegyenlítő réteggel együtt. Kialakítanak két új betonburkolatú buszöblöt is, térkő leszállóperonnal. Az út mellett több szakaszon árokburkolás és járdaépítés is a fejlesztés része, illetve 11 darab kandeláberrel bővül a közvilágítás is.

Az Ipari Park belső útján, az üzemek felőli oldalon fél méteres útpálya-szélesítés mellett új térkő autóbusz leszállóperon épül, csatlakozva a már meglévő járdához. Szükség szerint ezen a szakaszon is javítják a vízelvezetés infrastruktúráját, az út mellett pedig két férőhelyes betonburkolatú kamionparkoló és kétszer kilenc férőhelyes térkövezett autóparkoló épül. A “belső út” Tarján-patak felőli oldalán szintén kialakítanak egy autóbusz leszállóperont, továbbá a 21-es úthoz közelebbi és a belső ipari parki úton is elhelyeznek majd egy-egy buszváró pavilont.

A fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a város számára elkülönített 9,2 milliárd forintos keret biztosítja a pénzügyi fedezetet.

 

3100.hu Fotó: Kisebb forgalomkorlátozás mellett zajlik az útfelújítás a salgótarjáni Ipari Park bevezető útján