Teljesítménytúrával zárta nyári programsorozatát a Tarjáni Szabadidősport Klub

A Bazalt Teljesítménytúrával zárta a Magyar Szabadidősport Szövetség által kiírt Nyári Sportmámor fantázianevű programsorozatot a Tarjáni Szabadidősport Klub. A július 15. és augusztus 29. közötti időszakban a megyeszékhely egyesülete 12 bel- és kültéri eseményt szervezett, melyeken összesen mintegy 500 fő próbálhatott ki különféle sportágakat – mondta el portálunknak Félegyházi Éva, a Tarjáni Szabadidősport Klub vezetője.

A résztvevők nordic walkingoztak, túráztak, aerobicoztak, valamint játékos sorversenyen is megmérettették magukat. Félegyházi Éva ismertetése szerint a program során buszos túrákat is szerveztek, melyeken Nógrád megye számos nevezetességével ismerkedhettek meg az érdeklődők: a túrázók többek között a Zsunyi-patak völgyébe, a bujáki várhoz, a Sasbérci kilátóhoz, az apci tengerszemhez, valamint az eresztvényi Közép-bánya-tóhoz is ellátogattak.

Az egyesület a Nyári Sportmámor programsorozat zárásaként augusztus 28-án rendezte meg a Karancs-Medves vidékén kanyargó Bazalt Teljesítménytúrákat. Az érdeklődők négy táv közül választhattak, a 15 kilométeres Kisbazalt túrától a közepes, 40 és 60 kilométeres útvonalakon át egészen egy 100 kilométeres megmérettetésig, mely a Magyar Nemzeti Teljesítménytúra Bajnokság hivatalos futamai közé tartozott. A résztvevők útjuk során két középkori várat, Közép-Európa legnagyobb bazaltfennsíkját, illetve megannyi más geológiai látványosságot is érintettek.

A Tarjáni Szabadidősport Elnöke köszönetét fejezte ki a segítőknek a 24 órás készenlétért, a Bayer és a Tavaszi Cukrászdának a finom süteményekért, illetve a további segítségért a Zöld Út Természetjáró Egyesület tagjainak, a Mozdulj Velünk Bt.-nek, Drexler Szilárdnak, valamint a Salgótarjáni Városfejlesztő és Turisztikai Kft. munkatársainak. Félegyházi Éva egyben köszönetet mondott a Magyar Szabadidősport Szövetségnek, mely maga is reklámozta a Bazalt Teljesítménytúrát; végül, de nem utolsó sorban köszöni mindazoknak, akik a rengeteg túra közül az övéiket választották.

A Bazalt Teljesítménytúra négy kategóriájában összesen 130-an mérettették meg magukat. A legrövidebb, 15 kilométeres távot elsőként Prakfalvi Anna teljesítette 3 óra 30 perces idővel, a 40 kilométeres túrán pedig Bohács Szabolcs volt a leggyorsabb, ő 5 óra 42 perces idővel végzett. A 60 kilométeres teljesítménytúra első helyezettje holtversenyben Révai László és Hamburger György lett 9 óra 53 perccel, míg a leghosszabb, bő 100 kilométeres távot, 15 óra 29 perces idővel Kovács Róbert teljesítette a leggyorsabban.

 

Kiemelt fotó: A Bazalt teljesítménytúra bő 100 kilométeres távjának leggyorsabb teljesítői (Fotó: Félegyházi Éva)