Szeptember 20-ig pályázhatnak a fiatalok a salgótarjáni önkormányzat ösztöndíjára

Immár csupán alig több mint egy hét áll rendelkezésére azoknak a fiataloknak, akik szeretnék benyújtani jelentkezésüket a salgótarjáni önkormányzat „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk” elnevezésű pályázatára.

A megyeszékhely önkormányzata a 2021/2022-es tanévre is meghirdette több éves múltra visszatekintő ösztöndíjprogramját. A kiírásra olyan Salgótarjánban érettségizett, vagy salgótarjáni lakcímmel rendelkező fiatalok jelentkezését várják, akik a főiskola vagy egyetem elvégzése után vállalják, hogy a nógrádi megyeszékhelyen fognak dolgozni. Orvosi és fogorvosi szakon tanulók más városokból is jelentkezhetnek, mivel az ő utánpótlásuk kiemelten fontos – olvasható az önkormányzat honlapján közzétett kiírásban. A pályázat fontos eleme, hogy a fiatalok az önkormányzat mellett jövőbeli munkaadójukkal is szerződést kötnek.

Azok a hallgatók, akik elnyerik az ösztöndíjat, képzésük alatt minden szemeszterben öt hónapon át havi 50 ezer forintot kapnak.

A pályázatot még 2013-ban alapította Salgótarján Önkormányzata azzal a céllal, hogy minél több diplomás fiatal térjen haza és dolgozzon a városban. Az elmúlt években szerződést kötöttek többek között jogásznak, műszaki menedzsernek, óvodapedagógusnak és orvosnak készülő hallgatókkal is. A 2021/2022-es tanévre a jelentkezési határidő 2021. szeptember 20., a részletek megtalálhatóak a megyeszékhely honlapján.

 

3100.hu archív fotó: Az “Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!” ösztöndíj-pályázatban résztvevő fiatalok, az önkormányzat és a majdani foglalkoztatók a korábbi évek egyik szerződéskötésének alkalmával