Lezárult a “Salgótarján 100 éve város” logópályázat

Összesen 40 pályamű érkezett be a „Salgótarján 100 éve város” logópályázatra, a közönség végül a zsűri által két legjobbnak ítélt alkotásból választhatta ki a nyertes logót, melyet Putnok Máté készített – közölte a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. a megyeszékhely várossá nyilvánításának századik évfordulója alkalmából hirdette meg a pályázatot, melyre nem csak Salgótarjánból, hanem az ország számos pontjáról érkeztek nevezések. Mivel a szakmai zsűri értékelése után holtverseny alakult ki, a két legjobb logót szavazásra bocsátották. Péntek délutántól vasárnap éjfélig, azaz mintegy két nap alatt több mint hatszázan adták le voksukat – a közönség tetszését végül Putnok Máté logója nyerte el, így az ő alkotása kíséri végig a centenáriumi évet.

Putnok Máté leírása szerint a tervezéskor a modern és letisztult megjelenésre, a negatív tér kihasználására, valamint az egyediségre törekedett. A logóban megjelenő arany az ünnepélyesség, míg a szürke az elegancia színe. A középpontban ikonikus épületek jelennek meg, stilizált formában, mögöttük pedig a Nap szolgáltatja az életet adó fényt. Mindez a “salgó” melléknév jelentésével – fényes, ragyogó – is összevonható. Míg a Nap Naprendszerünk középpontja, a város meghatározó eleme – szintén akár középpontja is – az épületcsoport, ezért párhuzamban állnak egymással. A 100-as szám összefonódik a betűkkel, egy végtelen jelet alkotva, mely végtelen számú új lehetőséget mutat a város jövőjére nézve – fogalmazott Putnok Máté.

 

Kiemelt kép: Salgótarján centenáriumi logója, Putnok Máté alkotása (Forrás: Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.)