A Terrorelhárítási Központ segítségével fogtak el két salgótarjáni férfit

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogtak el a salgótarjáni nyomozók egy 37 és egy 35 éves helyi férfit – olvasható a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Mint írják, az idősebb férfit zsarolás, míg a fiatalabbat kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja miatt állították elő. A nyomozás adatai szerint a 37 éves salgótarjáni lakos múlt csütörtökön éjjel a fiatalabb gyanúsított lakásán tartózkodott, amikor az oda érkező sértettnek egy lőfegyvert kínált eladásra, aki azonban visszautasította az ajánlatot. A gyanúsított ezután 300 ezer forint követelt tőle, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem fizet, a lőfegyverben maradt lövedéket ellene használja fel.

Az egyik, rendőrök által lefoglalt fegyver (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége a két férfit már másnap elfogta. A hatóság munkatársai a 37 éves gyanúsított tartózkodási helyén két fegyvert, vagy annak utánzatát találták meg, míg fiatalabb társa lakásán bruttó közel 10 grammnyi fehér por került elő, amely a kábítószer gyorsteszt alapján metadont tartalmazott.

A rendőrök a rendőrkapitányságra előállított két férfit kihallgatták, őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen kezdeményezik letartóztatásuk indítványozását. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság az eljárást szakértők bevonásával folytatja.

 

Kiemelt fotó: Az egyik, rendőrök által lefoglalt fegyver (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)