Salgótarjánban rendezik meg az idei megyenapot

Szeptember 18-án, szombaton Salgótarjánban rendezik meg a XV. Nógrádi Megyenapot, melyen a kulturális és gasztronómiai programok mellett átadják a megye kitüntető címeit és díjait is.

Az esemény szentmisével kezdődik, melyet a nemrég megújult Kisboldogasszony templomban tartanak délután fél kettőtől. Délután három órától ünnepi ülést tart Nógrád Megye Önkormányzatának Közgyűlése a József Attila Művelődési és Konferencia Központban, ahol átadják a megyei kitüntetéseket, köztük a Nógrád Megye Díszpolgára Kitüntető Címet is.

A közgyűlésen ünnepi beszédet mond Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Mindeközben délután egy órától szórakoztató programokkal várják a közönséget a Fő térre. Az érdeklődők a Palóc Ízek Sokasága gasztronómiai kóstolón és vásáron számos helyi finomságot kipróbálhatnak, illetve megvásárolhatnak. Az évről-évre a megye más-más településén megrendezendő eseményt ezúttal is a Nógrád Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás kíséri.

A kulturális programok sorát a Fő téren a Nógrád Táncegyüttes produkciója nyitja meg délután egy órától, mely után ORSI Gyermekműsorát láthatja a közönség. A délután folyamán számos Nógrád megyei hagyományőrző együttes, illetve a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar is színpadra lép, az estét pedig a Karthago együttes koncertje zárja.

 

Kiemelt fotó: A Karthago tagjai (Fotó: Karthago együttes | Facebook)