Katonák is segítik a kijárási korlátozás betartását, szombaton Salgótarjánban is megjelentek

A rendőrséggel együttműködve a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ katonái segítik a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás betartatását – írta a honvedelem.hu szombat este.

A cikk szerint szombaton – a városok sajátosságait is figyelembe véve – Budapest, Cegléd, Szigetszentmiklós, Székesfehérvár, Szolnok, Debrecen, Hódmezővásárhely, Győr, Tatabánya, Salgótarján és Kaposvár piacain segítették katonai járőrök a rendőröket, és velük együttműködve gondoskodtak arról, hogy az állampolgárok egyrészt megismerjék a bevezetett szabályokat, másrészt betartsák a rendelet rájuk vonatkozó előírásait.

Emlékeztettek arra is, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta a Magyar Honvédség több, a rendőrség munkáját és a civil társadalmat támogató feladatot lát el.

A katonák több mint egy hete határszolgálatot is teljesítenek. A Nógrád megyében ilyen feladatokat ellátó katonákat csütörtökön látogatta meg Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka. Az Országos Rendőr-főkapitányság kérelme alapján a telepített határzárak, a határforgalmi korlátozási és zárási feladat biztosítására nyújt megerősítő támogatást a Magyar Honvédség. A katonák a szlovák és az osztrák határon is ott vannak, Nógrád megyében a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia állománya látja el a szolgálatot, összesen nyolc helyszínen.

 

Forrás: MTI/honvedelem.hu | Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: kormany.hu/Kertész László és Bori Zoltán)