Folyamatos az ellátás a Szent Lázár Megyei Kórházban és a rendelőintézetben is

Intézményünk jelenleg és a jövőben is folytatja mind a fekvőbeteg, mind a járóbeteg ellátást – közölte pénteken a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház.

Tájékoztatásukban kiemelték: zajlanak a sürgős, nem halasztható műtétek, illetve hangsúlyozták, hogy a daganatos betegek műtéteit is korlátozás nélkül végzik. Amennyiben a kezelőorvos úgy ítéli meg, hogy az adott személyre váró beavatkozás halasztható, és ennek az érintettre semmilyen káros hatása nincs, úgy a műtétet a járványhelyzet alakulásától függően fogják ütemezni – tették hozzá.

A kórház ismertetése szerint a járóbeteg szakrendelésen a fizikotherápiát kivéve minden rendelés működik. Külön felhívták a figyelmet arra, hogy csak az emlő, a tüdő, és a vastagbél szűrés szünetel; de az emlő, a tüdőgyógyászati, a gyomor- és béltükrözési szakrendelés továbbra is működik.

Mindenkit ellátunk, akiknek ezekkel kapcsolatban tüneteik merülnek föl – hangsúlyozta a Szent Lázár Megyei Kórház.

Technikai információként azt is közölték, hogy a rendelőintézet a Füleki útról nyíló bejárat helyett ideiglenesen a parkoló felől közelíthető meg, ahol egy rövid kérdőív kitöltése és testhőmérséklet-mérés után engedik tovább a szakrendelésekre érkezőket. Jövő héttől kezdődően ezt az intézkedést a kórház összes bejáratára kiterjesztik.

A kórház korábban azt közölte, hogy a traumatológiai szakrendelést áthelyezték a rendelőintézet második emeletére a Sürgősségi Betegellátó egység területéről, a szakrendelésen elrendelt röntgen és ultrahang vizsgálatokat pedig a rendelőintézeti radiológián végzik. A központi radiológiai egységben végzett CT és MR vizsgálatok leleteit a rendelőintézeti kartonozóban adják ki, a kórházi és a rendelőintézeti összekötő folyosót ideiglenesen lezárták. Az intézkedéseket jól láthatóan annak érdekében hozták meg, hogy a rendelőintézetbe érkezőket csak a legszükségesebb esetben kelljen a kórházi épületrész területén található vizsgálókba küldeni, aki a járóbeteg ellátást veszi igénybe, azoknak minden itt elérhető vizsgálata és minden leletének átvétele a rendelőintézetben történjen.

 

(Fotók: Szent Lázár Megyei Kórház | Facebook)