Állandó társulata lett a Zenthe Ferenc Színháznak

Túlzás nélkül nevezhető újabb mérföldkőnek a salgótarjáni színház életében az, hogy megalakult a teátrum állandó társulata. A tagokat a napokban egy ebédre hívta a színház vezetése, a családias hangulatú esemény lehetőséget adott arra, hogy bemutatkoztak egymásnak a régebben, illetve újonnan érkezett színészek, a színház vezetősége és munkatársai. Az eseményen Simon Lajos színházigazgató és Susán Ferenc produkciós igazgató ismertették a jelenleg húszfős csapat előtt álló feladatokat, programokat, előadásokat.

Mint elhangzott, bár vendégművészek továbbra is részt vesznek az előadásokban, a Zenthe Ferenc Színház saját produkcióiban a leszerződtetett tagok fogják átvenni az előadások karaktereit.

Az állandó társulat az egyik feltétele annak a támogatásnak, amely a színház működtetéséről Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között jött létre, három évre biztosítva a teátrum működését. Az állandó társulatot a már a salgótarjáni nézők által is megismert színészek közül Kökényessy Ági, Házi Anita, Albert Péter, Vándor Éva, Hajdu Tibor, Rácz János, Kaszás Gergő, Bozó Andrea, Farkas Zoltán, Erdélyi Gábor, Baksa Imre, Jókai Ági, Máté Krisztián, P. Kerner Edit, Kántor Zoltán és Mikecz Estilla alkotják.

A tagok között köszönthetünk további négy egyetemista fiatalt is, akik kétéves szakmai gyakorlatukat töltik a Zenthe Ferenc Színháznál. Bocskai Virág, Hege Veronika, Kecskés Alexisz és Móczár Bence a Kaposvári Egyetem tanulói, ők legtöbb idejüket immár Salgótarjánban töltik.

A Zenthe Ferenc Színház a 2020/21-es évadra hat bérlethez tartozó (Tanulmány a nőkről, Dollárpapa, A nagymama, Énekes madár, IV. Henrik, A tanítónő), kettő bérleten kívüli (Hét randi; Süsü, a sárkány) és három felolvasószínházi premierrel készül.