Megrongálták az 1944-es lavinaszerencsétlenségben elhunyt levente testvérpár sírját a régi temetőben

3100.hu Fotó: A megrongált síremlék 2020. július 20-án délelőtt

Szándékosan megrongálták a napokban a salgótarjáni Régi Központi Temetőben a Vlacsil-testvérpár síremlékét. Az 1944-es lavinaszerencsétlenségben elhunyt salgótarjáni leventék sírjai a régi temető ravatalozójának közelében sorakoznak, a megrongált síremlék ezek között az egyik legikonikusabb és legkifejezőbb (volt).

A 3100.hu megkeresésére a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a rendőrség ügyeletére múlt héten hétfőn délelőtt érkezett bejelentés a történtekről, a nyomozók még aznap beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 36 éves salgótarjáni férfit. Vele szemben rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon.

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a sírrongálások, mint barbár események felzaklatják a síremléket látogató családtagokat, de a mindennapi embert is. Nem beszélve az olyan esetekről, mint a mostani: amikor egy széles körben ismert tragédia elhunytjai fekszenek a megrongált síremlék alatt. Még akkor is (vagy még inkább) igaz ez, ha utóbbiról nem is hallott az elkövető.

 

3100.hu Fotó: A megrongált síremlék 2020. július 20-án délelőtt