Öngyilkosság történhetett a Karancs-kilátónál

Leesett egy ember a Karancs csúcsán álló kilátóról vasárnap Salgótarjánban – közölte még vasárnap kora délelőtt a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel. Szeles Péter elmondta: a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a Karancs Speciális Mentőszolgálat munkatársai mentek a helyszínre. A hivatalvezető a 3100.hu megkeresésére hozzátette: ügyeletükre a reggeli órákban érkezett bejelentés a történtekről.

Prisznyák-Gyuró Sára, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa érdeklődésünkre közölte: a kiérkező mentők a helyszínen már csak a 20 év körüli férfi halálát tudták megállapítani.

Közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a Salgótarjáni Rendőrkapitányság az eset körülményeit – közölte a 3100.hu-val Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Közigazgatási hatósági eljárás esetében a jogszabályok nem engedik meg a rendőrségnek, hogy részletinformációkat osszanak meg a nyilvánossággal az üggyel kapcsolatban. Arra, hogy öngyilkosság történhetett, ez alapján következtetni lehet.

Közigazgatási eljárás elindítására ugyanis csak akkor kerülhet sor, ha a helyszíni-, illetve halottszemle adatai szerint az idegenkezűség kizárt, vagyis az áldozat jellemzően vagy öngyilkosságot követett el, vagy valamilyen balesetet szenvedett, aminek következtében elhunyt.

A 729 méter magas csúcson álló 25 méteres kilátónál webkamera is található, ennek képein sem látszik mi történhetett. A kamera pirkadattól szürkületig közvetít értékelhető felvételeket; az eset az éjszaka során, vagy még kora hajnali sötétben történhetett.

 

Kiemelt fotó: Webkamerán a Karancs csúcsán álló kilátó (Forrás: Karancs webcam)