Új intézményben segítik a szenvedély- és pszichiátriai betegeket

3100.hu Fotó: Új intézményben segítik a szenvedély- és pszichiátriai betegeket

A szenvedély- és pszichiátriai betegek nappali ellátását oldották meg Salgótarjánban, az új intézményt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával, mintegy 64 millió forintból alakították ki – közölte a városháza az MTI-vel.

A közleményben azt írták: olyan szolgáltatásokat hoztak létre, amelyek eddig nem voltak elérhetők a városban, és a pályázatnak köszönhetően megteremtődtek az utcai szociális munka infrastrukturális feltételei is.

A város belső területén, a Meredek úton (a korábbi Mesekert óvoda belső épületében – a szerk.) elérhető nappali intézményben vannak közösségi együttlétre alkalmas helyiségek, amelyek többfunkciósak, lehetőséget teremtve a foglalkoztatás, illetve szabadidős programok lebonyolítására. Étel melegítésére, tálalására és elfogyasztására szolgáló helyiségeket is kialakítottak, valamint helyet kapott az épületben egy orvosi, illetve konzultációs szoba is.

3100.hu Fotó: Új intézményben segítik a szenvedély- és pszichiátriai betegeket
3100.hu Fotó: Új intézményben segítik a szenvedély- és pszichiátriai betegeket

A tájékoztatás szerint az intézményben pszichiátriai gondozást, az alkohol-, drog- és egyéb függőségi problémával küzdők egészségügyi gondozását ugyan nem végzik, de szervezett foglalkozásokkal és programokkal törekednek az életmód-változtatás ösztönzésére, a visszaesés megelőzésére. Az ott dolgozó szociális munkás szükség szerint kapcsolatot tart az ellátott kezelőorvosával vagy a hozzátartozókkal.

 

Forrás: MTI / 3100.hu Fotó: Új intézményben segítik a szenvedély- és pszichiátriai betegeket