Telt házas előadással indul a Zenthe Nyár

3100.hu Fotó: A 820 fős mobil nézőtér Salgótarján Fő terén

Kedden este Móricz Zsigmond “Nem élhetek Muzsikaszó nélkül” című zenés vígjátékával indul a Zenthe Nyár, a megyeszékhelyi teátrum szabadtéri rendezvénysorozata. A Fő téren 820 fős nézőtéren foglalhat helyet a közönség, az előadásokat augusztus 3. és 16. között rendezik – mondta el portálunknak Simon Lajos igazgató.

A Zenthe Nyár repertoárjában olyan ismert és népszerű darabok lesznek láthatók, mint a “Nem élhetek muzsikaszó nélkül”, vagy a “Tanulmány a nőkről” – Simon Lajos ismertetése szerint ezek az előadások már most közel telt házasak, csupán pár jegy kapható még rájuk. Hasonlóan nagy az érdeklődés Molnár Ferenc örökérvényű Mefisztó-története, “Az ördög”, illetve az Operett Gála iránt is.

A salgótarjáni teátrum egy premierrel is készül, most láthatja ugyanis először a nagyközönség az “Énekes madár” című székely népi játékot. A színdarabok mellett a Nógrád Táncegyüttes táncjátékát és egy gyermekeknek szóló előadást, “A vén diófa titkát” is megtekinthetik majd az érdeklődők – tette hozzá Simon Lajos.

 

Színházi élménnyel köszönik meg az áldozatos munkát

A Zenthe Ferenc Színház a közelmúltban, Semmelweis-nap alkalmából több száz, egy-egy előadásra szóló ingyenes belépőt ajándékozott a Szent Lázár Megyei Kórház és a salgótarjáni mentőállomás dolgozóinak, a napokban pedig újabb két szektorban, a rendvédelemben és a tömegközlekedésben dolgozók áldozatos munkáját köszönte meg ilyen formában a teátrum. A salgótarjáni színház nevében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Volánbusz Zrt. salgótarjáni központja képviselőinek több mint 300 belépőt adott át Imre Ildikó értékesítési vezető.

 

3100.hu Fotó: A 820 fős mobil nézőtér Salgótarján Fő terén