Lovagkereszt kitüntetésben részesült Murányi Sándor és Szalay Miklós

Augusztus 20. a magyar történelem egyik legjelentősebb napja, mert összeköti a magyarság múltját a jelennel, és közvetíti a jövőt – hangoztatta Kásler Miklós, amikor kitüntetéseket adott át az állami ünnep alkalmából múlt pénteken Budapesten. Salgótarjáni és somoskőújfalui, ismert és elismert díjazottakat is találunk a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje újdonsült tulajdonosai között, akiknek Áder János, Magyarország köztársasági elnöke adományozta a kitüntetést.

A Pesti Vigadóban rendezett, kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője hangsúlyozta, hogy az elismerésben részesülők azok az emberek, akik napjainkban életük munkájával, szorgalmukkal, közös kincsünket gyarapították, gazdagították.

Önök napjaink példaképei (…) az én lehetőségem az, hogy a magyar kormány nevében megköszönjem önöknek életük munkáját, a nemzet nevében pedig kifejezzem elismerésemet – fogalmazott Kásler Miklós.

Az ünnepségen Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Murányi Sándor logopédus, oligrofrén- és pszichopedagógus, a salgótarjáni Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola nyugalmazott intézményvezetője, címzetes igazgatója. Murányi Sándor a Nógrád megyében élő, hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozása területén végzett példaértékű gyógypedagógiai és intézményvezetői tevékenysége elismeréseként vehette át a kitüntetést.

Szintén a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Szalay Miklós olimpiai bajnok labdarúgó, edző, a Salgótarjáni Városi Sport és Létesítmény Igazgatóság egykori sportszakmai igazgatóhelyettese. Szalay Miklósnak a hazai labdarúgósportban játékosként elért rendkívüli eredményei, valamint edzői és sportvezetői pályafutása elismeréseként adományozták a kitüntetést.

Az augusztus 20-a alkalmából már korábban átadott vagy kihirdetett elismerésekről itt írtunk.

 

Kiemelt fotó: Murányi Sándor a Pesti Vigadó előtt, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetéssel