Kerékpáros hegyi időfutamot rendeznek vasárnap Cered és Rónafalu között

Vasárnap rendezi szezonzáró országúti egyéni indításos hegyi időfutamát a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület. A CRIF #2 elnevezésű eseményen a Cered-Rónafalu útvonalat kell majd teljesíteniük az indulóknak: a közel 9,5 kilométeres távra mintegy 300 méter szintkülönbség jut.

Az időfutamot tavaly októberben rendezték meg első ízben, debütáló és erősen szezonvégi eseményhez képest szép számú, több mint 60 fős mezőnnyel. Az első itt rendezett kerékpáros hegyi időfutamot a füleki Kasko Dávid, szlovák korosztályos válogatott nyerte, beállítva a 17 perc 18 másodperces pályarekordot.

Teljesítménye 32 km/h átlagsebesség feletti sebességet jelentett a Ceredről Rónafalura vezető emelkedőn.

Kotroczó Nándor, a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület elnöke a 3100.hu megkeresésére elmondta: a jó minőségű aszfaltcsík, a gyér forgalom, a gyönyörű természeti környezet és a klub szűk 30 éves versenyendezői tapasztalata egyaránt erősítik a sportesemény vonzerejét; mert bár rengeteg hegyi időfutam van országszerte, ritka, hogy ez a négy kritérium együttesen teljesüljön. Ezen felül az az „adottság” is a rendezvény mellett szól, hogy miután a nyomvonal majdnem végig az országhatár mellett fut, nincsenek kereszteződések, így a verseny a biztonság szempontjából is helyzeti előnnyel bír más időfutamokkal szemben – tette hozzá.

A rendező klub elnöke kitért arra is, hogy miután a Salgótarjáni HKE fennállása eddigi 28 éve alatt sosem rendezett profitorientált sporteseményt, ehhez igazodva a CRIF esetében például nincsen nevezési díj. A férfi indulóktól néhány üveg üdítőt, a női versenyzőktől pedig süteményt kérnek, amit a szervezők által biztosított ebéd mellé közösen fogyaszthatnak el az indulók – ismertette Kotroczó Nándor.

A 2019. szeptember 22-i hegyi időfutamra lehetséges előzetesen is regisztrálni a www.salgotarjanihke.hu honlapon keresztül, de lehet majd nevezni a ceredi rajtban is, vasárnap 11 órától kezdődően. A versenyzők egyenkénti indítással teljesítik majd a távot. A sportesemény forgalomkorlátozással nem jár a Cered és Rónafalu közötti aszfaltcsíkon, de a vasárnap erre közlekedő autósoktól fokozott figyelmet kérnek a rendezők.

 

Kiemelt archív fotó: Kasko Dávid (Cyklistický Tím Firefly) közelít a szilváskőpusztai elágazóhoz a 2018-as, CRIF #1 hegyi időfutamon (Fotó és további képek: Rigó Gergely | Salgótarjáni HKE)