Hétfőn indul a Csokonai út felújítása

Hétfőn megkezdődnek a salgótarjáni Csokonai út felújítási munkálatai – közölte az önkormányzat. A 411 millió forintból megvalósuló beruházással várhatóan október közepére végeznek majd. A felújítás költségét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a város számára rendelkezésre álló összesen 9,2 milliárd forintos keret biztosítja.

A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást a FORT-BAU THERM Kft. nyerte, a munkaterületet már átadták a cégnek. Megújulnak majd az út- és a járdaburkolatok, az ISZI előtti parkoló, a Batsányi úttól a Nagymező út felé pedig új járdát is építenek. A beruházás részeként rendezik a csapadékvíz-elvezetést, de lecserélik az elavult ivóvíz vezetékeket (a bekötő vezetékekkel együtt), továbbá a hiányzó szennyvíz bekötő-vezetékeket is kiépítik az ingatlanhatárokig.

A munkálatokat a kivitelező a közmű-kiváltásokkal kezdi meg, ezt követi majd a közlekedési felületek felújítása. A Batsányi úti kereszteződésnél a teljes útpálya-szerkezetet átépítik majd, ennek idejére itt teljes útlezárás lép majd életbe, ekkor az autóbusz-közlekedés is szünetelni fog a Csokonai úton, a járatok kerülő úton közlekednek majd.

A munkavégzés folyamatosan kisebb-nagyobb forgalomkorlátozással fog járni, a jelentősebb változásokról a kivitelező a lakókat és az érintetteket előzetesen értesíteni fogja. Az esetleges kellemetlenségekért az önkormányzat és a kivitelező a Csokonai úti lakók és az erre közlekedők megértését és türelmét kéri.

 

3100.hu Fotó: A Csokonai út a Batsányi úti kereszteződés közelében