Állagmegóvó munkák zajlanak a Dornyay turistaházon

Állagmegóvó munkákat végeztet az önkormányzat az egykori Dornyay turistaházon. A városvezetés a Modern Városok Program keretében tervezett turisztikai beruházások részeként kívánja felújítani az ingatlant – közölte a 3100.hu-val Salgótarján alpolgármestere. Huszár Máté ismertetése szerint a tervek arról szólnak, hogy az épület a jövőben újra szálláshelyként illetve vendéglátó egységként üzemel majd.

A mostani munkavégzés azonban még “csak” állagmegóvás: lecserélik a tetőt, lezárják a balesetveszélyes felső szintet, az ablakok helyén a geopark értékeiről helyeznek ki képeket, az alsó szint pedig alkalmas lesz arra, hogy oda be lehessen húzódni megpihenni – ismertette az alpolgármester. Huszár Máté azt is elmondta, hogy kívülről vakolatot és festést is kap az épület, így hosszú idő után a korábbiaknál sokkal rendezettebb látvány fogadja majd az arra járókat. Hozzátette: annak érdekében, hogy ez az állapot meg is maradjon, térfigyelő kamerát helyeznek ki az egykori turistaházhoz.

Az egykori turistaházat a Modern Városok Program előkészítéséhez érkezett 1 milliárd forintos kormánytámogatás terhére vásárolta meg az önkormányzat tavaly tavasszal. A vételár közel 40 millió forint volt.

 

3100.hu Fotó: Állagmegóvó munkák zajlanak a Dornyay turistaházon