Október közepén kezdődik a salgótarjáni piac felújítása

Hamarosan elkezdődik a Salgótarjáni Vásárcsarnok és Piac felújítása, hétfőn ugyanis aláírta az erre vonatkozó szerződést Fekete Zsolt polgármester és a közbeszerzési eljárásban nyertes Fort-Bau Zrt. vezérigazgatója, Kovács József.

Amint az a vásárcsarnok közösségi oldalán megjelentekből kiderül: a piacigazgatóság, a kivitelező cég, valamint a Városfejlesztési Iroda közötti tárgyalásoknak megfelelően most egy rövid átmeneti időszak következik. Ez idő alatt párhuzamosan zajlik majd a munkaterület átadása és átvétele, illetve a kivitelező felvonulása a munkaterületre, emellett pedig a kereskedőkkel is egyeztetnek majd.

Ezt követően, várhatóan október közepén ténylegesen is elkezdődik majd a kivitelezés, amely előreláthatólag közel egy éven fog tartani.

Mint írják, a beruházás alatt mind a piacigazgatóság, mind a kivitelező arra fog törekedni, hogy biztosítsák a piac folyamatos működését, így rövidebb bezárásra csak a nagyobb volumenű vagy veszélyesebb munkálatok idején lehet számítani. Ezzel kapcsolatban a kereskedőkkel is folyamatosan egyeztetnek majd, a vásárlókat pedig szintén tájékoztatni fogják.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a kormány augusztusban több mint 576 millió forintnyi többlettámogatást ítélt meg a piac felújítására, így immár közel másfél milliárd forintból valósulhat meg a beruházás.

 

3100.hu Fotó: A salgótarjáni vásárcsarnok felirata