Lemondott Turcsány László

Az elmúlt pénteken helytelenül cselekedtem egy tragikus baleset kapcsán. Ennek levontam a morális tanulságait és a következő döntéseket hoztam meg. A mai nappal lemondtam Salgótarján Megyei Jogú Város Fidesz-KDNP frakciójának vezetéséről, kiléptem a frakcióból, lemondtam egyéni képviselői mandátumomról és felfüggesztettem párttagságomat. Döntésemről tájékoztattam a Fidesz helyi vezetőségét.

Ezt a közleményt juttatta el a 3100.hu-hoz Turcsány László, aki pénteken kora este az elsők között érkezett meg a salgótarjáni Rákóczi úton történt halálos kimenetelű gázolás helyszínére. Ott telefonjával fotót készített az elhunytról, majd azt kegyeletsértő módon, kitakarás nélkül feltöltötte Facebook profiljára. Szombaton az ATV-nek elmondta: sajnálja a történteket, az a gondolat vezérelte, hogy mielőbb meg lehessen állapítani ki volt a balesetet szenvedett személy, a mentők kiérkezésekor a feltöltött fotót törölte. Turcsány László közösségi oldalán is bocsánatot kért tettéért a gyászoló családtól.

Turcsány László 2002-től aktív szereplője a helyi közéletnek, a megyeszékhely közgyűlésének 2010-től volt folyamatosan tagja. A testületbe 2010-ben, 2014-ben és 2019-ben is mint a 3-as számú (Zagyvaróna központú) választókerület megválasztott egyéni önkormányzati képviselője került be. Lemondása következtében a választókerületben időközi választást kell kiírni.

 

3100.hu Fotó: Turcsány László