Közel száz gyorshajtót fogtak egyetlen nap alatt a nógrádi utakon

Összehangolt, komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a Nórád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, valamint a Rétsági és a Váci Rendőrkapitányság még pénteken. Az akció során kiemelt figyelmet kaptak a 2-es és a 22-es utak, továbbá Salgótarján térsége is.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint az akció célja a balesetek megelőzése és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak az ittas vezetők és a gyorshajtók kiszűrésére, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére is.

Egy nap alatt összesen 131 személlyel szemben intézkedtek az egyenruhások.

A megengedett legnagyobb sebesség túllépése miatt 98 esetben intézkedtek a rendőrök, 26 személlyel szemben pedig más szabálysértések elkövetése miatt szabtak ki helyszíni bírságot. Az egyenruhások további négy sofőrrel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, kiszűrtek két ittas sofőrt, egy személyt pedig egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett gyanúja miatt előállítottak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelte, hogy a jövőben is lesznek komplex közlekedésrendészeti ellenőrzések a nógrádi utakon.

 

Kiemelt fotó: Komplex közlekedésrendészeti ellenőrzés zajlott a nógrádi utakon 2020. június 12-én (Fotó: Nórád Megyei Rendőr-főkapitányság)