Fekete Zsolt marad Salgótarján polgármestere, közgyűlési többséggel vezetheti tovább a várost

A Nemzeti Választási Iroda 97,5 százalékos feldolgozottságnál kiadott adatai szerint Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület, Demokratikus Koalíció, Jobbik, Lehet Más a Politika, Momentum Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért és a Tarjáni Városlakó Egyesület) a szavazatok több mint 54 százalékát megszerezve tartotta meg a polgármesteri széket. Szabó Csaba, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a szavazatok közel 43 százalékát szerezte meg. A városvezető a közgyűlésben kilenc képviselőt tudhat maga mögött; a Fidesz-KDNP pártszövetség öt képviselővel lesz ott a testületben. Íme gyorsjelentésben a 2019-es önkormányzati választás legfontosabb – előzetes – salgótarjáni eredményei.

A közgyűlés tagjai a Salgótarján, Szeretem! Egyesület, Demokratikus Koalíció, Jobbik, Lehet Más a Politika, Momentum Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért és a Tarjáni Városlakó Egyesület színeiben

1-es számú választókerület: Molnár Károly
2-es számú választókerület: Pataki Csaba
4-es számú választókerület: Gyurkó József
5-ös számú választókerület: Huszár Máté
6-os számú választókerület: Dániel Zoltán
7-es számú választókerület: Harmos László
8-as számú választókerület: Homoga László
9-es számú választókerület: Dudás Nándor

A közgyűlés tagjai a Fidesz-KDNP színeiben

3-as számú választókerület: Turcsány László
10-es számú választókerület: Tolnai Sándor

A közgyűlés tagjai a kompenzációs listákról

A kompenzációs lista sorrendje szerint a közgyűlés tagja a Salgótarján, Szeretem! Egyesület, Demokratikus Koalíció, Jobbik, Lehet Más a Politika, Momentum Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért és a Tarjáni Városlakó Egyesület színeiben: Czene Gyula. Kompenzációs lista sorrendje szerint a közgyűlés tagja a Fidesz-KDNP színeiben: Szabó Csaba, Fenyvesi Gábor, Gyurkóné Kovács Krisztina.

 

(Kiemelt fotó forrása: Fekete Zsolt | Facebook)