Elkészült a Palóc Ring, Magyarország leghosszabb gokartpályája

Múlt pénteken átadták Balassagyarmat mellett Magyarország leghosszabb gokartpályáját, a frissen elkészült Palóc Ringet, melyen nemzetközi versenyek rendezésére is lesz lehetőség.

Az ünnepélyes átadón elhangzott, alig egy év alatt valósult meg az a terv, amely alapján megépítették az 1,2 kilométer hosszú aszfaltcsíkot. Az átadáson Weingartner Balázs, a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a gokartozás az autóversenyzés olyan előszobája, amely a szélesebb közönség számára is elérhető. 

“Ahhoz, hogy tíz év múlva rangos versenysorozatokban magyar versenyzőnek szurkolhassunk, most kell elvégezni a tehetségkutató munkát. Minél többen gokartoznak és azt minél több helyen tehetik meg az országban, akár itt a Palóc Ringen, annál nagyobb az esély arra, hogy ez a munka sikerrel járjon” – jelentette ki az elnök-vezérigazgató.

A Palóc Ring gokartja (Fotó: Palóc Ring)

Weingartner Balázs hozzátette, az ilyen fejlesztések nemcsak az autósportnak, hanem a szorosan hozzá fűződő területeknek, a közlekedésbiztonságnak és az autóiparnak is hasznosak hosszú távon. A Palóc Ring a beruházó Drégely és Környéke Egyesület tervének első üteme, a folytatásban pedig a nemzetközi versenyek megrendezéséhez szükséges kiszolgáló létesítményeket is megépítik, ezek várhatóan 2022-ben készülnek el.

 

Kiemelt fotó: Gokartok a Palóc Ring pályáján (Fotó: Palóc Ring)