Tizenhét kilométernyi közút felújítása kezdődik hamarosan Nógrád megyében

A tavalyi előkészítést követően még 2020 első felében elindul az útfelújítás Diósjenő belterületén közel három kilométeren, Alsótold és a 21-es számú főút között több mint hat és fél kilométeren, továbbá tavasszal kezdődhet a Balassagyarmat és Patvarc közötti útfelújítás bő egy kilométeren, valamint Csécse külterületén másfél kilométeren – közölte a 3100.hu megkeresésére a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Tájékoztatásuk szerint a Magyar Falu Program keretében szintén idén újul meg az út Terény belterületén közel másfél, továbbá Nézsa és Legénd között több mint három kilométeren. A közút ismertetése szerint szintén a Magyar Falu Program keretében folytatják a munkát Etes térségében is, ahol tavaly elkészült az Etes és Karancsalja közötti szakasz felújítása, most pedig az Etestől Ságújfaluig húzódó, bő 3 kilométeres szakasz megújításának előkészítését indítják.

Szintén megkezdődik a tervezése a csécsei bekötőút további, valamint a bárnai elágazástól Salgótarján irányába tartó útszakaszok felújításának, ahogyan Kisbágyon és Palotás között, a Palotás feletti külterületen Szarvasgede felé, Szirák külterületén Kisbágyon irányában, valamint Terény külterületi szakaszán is.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint a Magyar Falu Programban saját teljesítésű, nagyfelületű javítások megvalósítását is tervezik az idei évben. A háttérben már zajlik továbbá az előkészítése Becske, Bercel, Mohora, Magyarnándor, Nógrád és Ecseg térségeiben tervezett beruházásoknak is. Utóbbi esetekben a szükséges források biztosítása és a közbeszerzési, tervezési eljárások lefolytatása után jelenhetnek meg a munkagépek az érintett útszakaszokon.

 

Kiemelt archív fotó: Útfelújítás 2019 nyarán Etes határában