Megújul az út Karancsalja és Etes között

Gyors tempóban halad az útfelújítás Karancsalja és Etes között, a 2610 méter hosszon megvalósuló beruházáshoz a Magyar Falu Programból biztosított a kivitelezés költsége.

A kivitelezés a két falu között szűk három hete kezdődött, a felújítás részeként ahol szükséges volt, ott új alapréteget épített be a kivitelező, a lokálisan teherbírását vesztett felületeken a rossz burkolatot felmarták és új teherbíró pályaszerkezetre cserélték. Ezután kiegyenlítő réteget, majd új kopóréteget terítettek le.

A több mint 2,5 kilométeres útszakaszon már szinte végig az új burkolaton közlekedhetnek az autósok. Az új aszfaltréteg terítésére már csak két, néhány tízméteres szakaszon: Karancsalja határában, illetve Etes-Rauaknán kell várni, a kialakítás alatt álló autóbusz-megállóknál. Ezen felül a kivitelezőnek a felújítás kezdőpontjain, illetve egyes esetekben a csatlakozó önkormányzati utaknál van még teendője.

A Magyar Falu Program útfelújítási munkálatainak első üteme országszerte elindult. Csak az idei évben 50 milliárd forint értékben, 89 szakaszon, mintegy 250 kilométeren valósulhatnak meg teljes körű útfelújítási projektek. Ebben a programban Nógrád megyében a következő útfelújítás Szuha és Mátraalmás között valósul meg, információnk szerint a munkagépek napokon belül itt is megjelennek.

 

3100.hu Fotók: Folyamatban az útfelújítás Karancsalja és Etes között