Pályázatot írtak ki a salgótarjáni játszóház üzemeltetésére

Egyfordulós nyilvános pályázatot hirdetett Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata az újonnan felépült játszóház üzemeltetésére.

A pontos technikai részletek nem ismertek, a bérleményről és a feltételrendszerről bővebb információ és pontos tájékoztatás az ezt pályázati biztosíték formájában megvásárló érdeklődők számára lesz elérhető. A létesítményt bérleti szerződés formájában üzemeltető vállalkozóval határozott időre, öt évre szerződik majd az önkormányzat. Az ajánlatokat július harmadikáig várják.

Az önkormányzat honlapján elérhető projektinformációk szerint a rokkant-telepi egykori Építők-pálya területén felépült játszóház közel 300 négyzetméteres nagycsarnokában kapott helyet egy tematikus játéktér, amely elsősorban a 3 és 12 év közötti korosztály igényeit szolgálja ki. Egy kisebb területen a fiatalabb korosztály számára is elhelyeztek játékokat, míg a csatlakozó épületrészben büfé, információs tér, öltöző és irodák találhatóak. Az épület előtt parkoló épült, illetve egy olyan kültéri játszótér is, melyet a játszóház szolgáltatásait igénybe vevők használhatnak.

A játszóház a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a város rendelkezésre bocsátott 9,2 milliárd forintos keretből épülhetett fel, uniós és hazai forrásból. A létesítmény felépítése mellett ebben a projektben kapott helyet a zeneiskola mögötti játszótér felújítása, továbbá a játszóház szomszédságában található játszótérnél egy városi tanösvény kialakítása, melynek célja a város, valamint a környezet és az élővilág kapcsolatának bemutatása. Minderre összesen 328 millió forint támogatást fordított az önkormányzat.

 

3100.hu Fotó: Felépült a játszóház az egykori Építők-pálya helyén, a Rokkant-telepen