Egy újabb helyszínen lett színesebb és vidámabb a salgótarjáni élettér

Immáron a fenti látvány tárul azok szeme elé, akik a salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumhoz vezető lépcsősorhoz érkeznek. A Sakkozzuk ki! akciócsoport, továbbá a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda és a Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület szervezésében megvalósult közösségi festéshez több mint félszáz önkéntes csatlakozott.

A lelkes segítők számával a szervezők elégedettek voltak, bár egészen biztosan többen vettek volna részt az akcióban, ha azt sikerül megvalósítani az eredeti tervek szerint a szombati nap során. A csapadékos időjárás azonban közbeszólt, viszont szép számmal voltak, akiknek sikerült átszervezniük a hétvégéjüket annak érdekében, hogy a vasárnap során ecsetet ragadva bekapcsolódhassanak a közösségi festésbe.

A forgatókönyv a korábbiakban a Gagarin Általános Iskolában, a Rákóczi úton, a Pécskő út elején vagy a postai aluljárónál megvalósult hasonló akciókkal megegyező volt: különösebb „festési előképzettség” nélkül bárki bekapcsolódhatott a munkába. A szervezők a lépcsősoron előzetesen kijelölték a látványtervnek megfelelő határvonalakat, így az önkénteseknek csak arra kellett figyelni, hogy a vonalakon belül maradva, a lehető legjobb fedéssel vigyék fel a felületre a jó tartósságú kültéri betonfestéket.

Mivel az alkotásra rendelkezésre álló idő egy teljes hétvége helyett egy napra redukálódott, a kiemelt fotónkon is látható állapot látványában már megfelel a véglegesnek, de néhány idézet felfestése még várat magára néhány napot.

A látvány a szervezők és a hozzájuk társult önkéntes segítők keze munkáját dicséri, az alapanyagok költségét a TESCO “Ön választ, mi segítünk” közösségi programjának támogatása biztosította. A lépcsősor alján helyet kapott Einstein-portrét Prakfalvi Anna tervezte.

 

Kiemelt fotó: A salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumhoz vezető lépcsősor 2019. április 7-én, vasárnap este