Indulhat a salgótarjáni játszóház építése

Elindult a Játszóház kialakítása és játszótér felújítása Salgótarjánban című projekt, hamarosan a kivitelezések is elkezdődhetnek – tájékoztatta a 3100.hu-t a város önkormányzata. Mint arról korábban már beszámoltunk az Európai Uniós támogatásával és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával megvalósuló beruházásra 238 millió forintot tud lehívni az önkormányzat, a város rendelkezésére bocsátott 9,2 milliárd forintos keret részeként.

A támogatásból játszóház épül a Rokkant-telepi egykori Építők-pálya területén. A közel 300 négyzetméteres játszóházban – a jelenlegi aszfaltozott pálya helyén – helyet kap maga a tematikus játéktér, mely elsősorban a 3 és 12 év közötti korosztály igényeit szolgálja majd ki, de egy kisebb területen a fiatalabb korosztály számára is elhelyeznek játékokat. A kiszolgáló épületrészben büfét, információs teret, öltözőt és irodákat alakítanak ki, az épület előtt pedig – szintén a pálya helyén – parkoló, továbbá kültéri játszótér épül, melyeket a játszóház szolgáltatásait igénybe vevők használhatnak majd.

A felépülő játszóház szomszédságában most is megtalálható játszótéren egy városi tanösvényt is kialakítanak, ami a város, valamint a környezet és az élővilág kapcsolatának témáját járja majd körül információs táblák segítségével. Szintén ebből a támogatási összegből újul meg a zeneiskola mögötti játszótér is, ahol a játékok lecserélése mellett a zöldterületet is felfrissítik, de új padokat is kihelyeznek, illetve a gyalogutakat is felújítják.

A nyilvánosan elérhető információk szerint a beruházást az év végére tervezik befejezni.

 

Fotók: A beruházás helyszíne, az egykori Építők-pálya a Rokkanton (Fotók: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata)