Dél-koreai cég költözik be az Ipari Parkba, 350 új munkahely létesül

Kormánytámogatással valósulhat meg egy dél-koreai vállalat salgótarjáni beruházása, a 20 ezer négyzetméter alapterületű gyár a várakozások szerint 350 dolgozónak ad majd munkát.

Ezt közösségi oldalán jelentette be pénteken Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, aki azt is hozzátette, hogy a további részletek a beruházáshoz kapcsolódó kormánydöntést követően lesznek nyilvánosak. Az azonban még a most közzétett információk alapján tudható, hogy a salgótarjáni gyár a cég első európai leányvállalata lesz, az üzemben elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges alumínium alkatrészeket fognak gyártani. A salgótarjáni gyáregység az Ipari Parkban, a Palóc Nagykereskedelmi Kft. egykori bázisán kap helyet. A beruházást hitelfelvétel nélkül, önerőből és a magyar kormány fejlesztési hozzájárulásából végzi majd el a vállalat.

A hírt Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere is közzétette pénteken, megemlítve, hogy a szóban forgó cég többek között az Apple termékek mikrofonjainak és hangszóróinak gyártásával is foglalkozik, a salgótarjáni akkumulátoralkatrész-gyárba pedig már megkezdték a munkaerő toborzását is. Diplomás és alacsonyabb képesítésű dolgozókat egyaránt keresnek.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. egykori raktáráruházának épületénél pénteken délután azt láttuk, hogy intenzíven zajlik az ingatlan kiürítése. Folyamatos a munkások és a targoncák mozgása, a rakodóterületről éppen egy nyerges vontató fordult ki. Az udvaron az épület berendezéseinek egy része, míg konténerekben és több tucat hatalmas zsákban a rendezetten összegyűjtött szemét várja az elszállítást.

Ez a munkahelyteremtő beruházás vélhetően egy azok közül, amelyekről még tavaly októberben beszélt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlésben. Az államtitkár akkor úgy fogalmazott, hogy a lehető legnagyobb hozzáadott értékű ágazatokba sikerül becsatornázni az érkező tőkét, ráadásul a legrászorultabb térségekben. Kiemelte, hogy összesen öt újabb jelentős tőkebefektetésű Nógrád megyei projektről folynak előrehaladott tárgyalások.

 

3100.hu Fotó: A Palóc Nagykereskedelmi Kft. egykori raktáráruháza a salgótarjáni Ipari Parkban