Megújult a zagyvarónai Bátki József Közösségi Ház

Megújult a Salgótarján Zagyvaróna városrészében található Bátki József Közösségi Ház – tájékoztatta a 3100.hu-t a város önkormányzata. A beruházásra 136 millió forintot költöttek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban Salgótarján részére elkülönített 9,2 milliárd forintos keret terhére.

A projekt az 59 évvel ezelőtt épült Bátki József Közösségi Ház felújítását, energetikai korszerűsítését célozta meg. A művelődési ház fennállása óta a zagyvarónai városrész központi közösségi épülete, a helyi lakosság napjainkban is folyamatosan használja az épületet különböző közösségi és civil programok megszervezésére. Mára a közösségi ház az egyetlen színtere a városrészben megrendezett kulturális és közösségi programoknak, emellett a helyi könyvtár is az épületben működik.

A beruházás során megtörtént az épület homlokzatának, padlásfödémének és a pinceszint fölötti födémszerkezeteinek hőszigetelése. Az energetikai korszerűsítési program részeként kicserélték az összes homlokzati nyílászárót, napelemes rendszert alakítottak ki, az épületen belül pedig korszerű LED-es izzókra cserélték a világítótesteket.

A felújítás során a meglévő elavult gázkazánokat is elbontották, helyettük költséghatékonyabb gázüzemű kondenzációs fűtőkazánokat építettek be, ezzel párhuzamosan az épület központi fűtési rendszere is megújult. Az épületgépészeti és elektromos munkák elvégzését követően a szükséges belső helyreállítással, így többek között a padló- és falburkolatok javításával, valamint a belső festéssel zárult a beruházás. Az energetikai célú korszerűsítéssel párhuzamosan az épületet akadálymentesen megközelíthetővé és használhatóvá tették.

A támogatásból megvalósult projektnek köszönhetően az épület sokkal jobban kiszolgálja majd a közösséget, valamint a működtetése hatékonyabb és gazdaságosabb – emelte ki az önkormányzat.

 

(Fotók: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata)