Zöldségesbe és az önkormányzat épületébe törtek be Etesen

Két férfit őrizetbe vett a hatóság, egy férfit még keres a rendőrség.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást R. Tamás 20 éves és R. Gyula 35 éves etesi lakosok ellen. A két férfit őrizetbe vette a hatóság, harmadik társukat még keresik.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az elkövetők tegnap éjszaka az etesi zöldséges üzlet külső és belső ajtaját kifeszítették, de az épületbe nem jutottak be, így onnan semmit nem tulajdonítottak el. R. Tamás és két társa megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy ugyanezen éjszaka során a község önkormányzatának tulajdonában lévő egyik ingatlan bejárati ajtaján lévő ablakot betörték, majd azon át az épületbe bementek és onnan különféle szerszámokat, három fűkaszát, egy láncfűrészt, flexet és festék hígítót tulajdonítottak el – tájékoztatta honlapunkat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A bejelentést követően a rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket rövid időn belül azonosították, R. Tamást és R. Gyulát a helyszín közelében elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az önkormányzat épületéből eltulajdonított tárgyakat a nyomozók felkutatták és lefoglalták. A hatóság a két férfit őrizetbe vette, míg harmadik társuk ellen elfogató parancsot bocsátott ki.

A harmadik férfi jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, az elfogására tett intézkedések eddig nem vezettek eredményre, ezért a 19 éves etesi lakossal szemben a Salgótarjáni Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki. A keresett férfi körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú. Haja rövid, barna színű. Szeme színe barna. (A férfi fényképe a rendőrség honlapján tekinthető meg, ide kattintva.) A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Kanalas Ignác hollétéről információval rendelkezik:

  • hívja a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a +36 32 312 148-as telefonszámon,
  • tegyen bejelentést az ingyenesen hívható +36 80 810 107 “Telefontanú” zöld számon (hétfőtől csütörtökig: 8 és 16 óra között, péntekenként 8 és 13 óra között),
  • hívja a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.