Zökkenőmentesen indul hétfőn a tanév Kelet-Nógrádban

A Salgótarjáni Tankerületi Központ illetékességi területén minden iskolában zökkenőmentesen indul hétfőn a tanév. Ezt Simon Tibor igazgató mondta egy péntek délelőtti salgótarjáni sajtótájékoztatón. Azt is hozzátette, hogy egyre több fiatal pedagógus jelenik meg a tantestületekben, de az oktatást a nyugdíjba vonult tanárok is több helyen segítik óraadóként.

Ismertetése szerint a kelet-nógrádi illetékességű Salgótarjáni Tankerületi Központnál 87 feladat-ellátási helyen, 971 pedagógussal, további több mint 400 technikai, illetve a nevelő-oktató munkát segítő dolgozóval indul a tanév; a fenntartásukban működő általános iskolákban mintegy 6800, a gimnáziumokban közel 1300, az alapfokú művészeti nevelésben pedig mintegy 2000 diák számára.

3100.hu Fotó: Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója
3100.hu Fotó: Simon Tibor, a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója

Simon Tibor elmondta: ebben az évben – jelentős részben a nyári időszakban – eddig 116 millió forintot fordítottak karbantartási feladatokra saját költségvetésükből. A fókuszban többek között az iskolai mosdók, öltözők, vizesblokkok renoválásai voltak, “gyakorlatilag mindenhol”. Salgótarjánban a Madách Imre Gimnáziumban egy jelentősebb tetőfelújítás történt, ugyanilyen beruházás zajlik éppen a zeneiskola épületén, míg a Beszterce-lakótelepi iskolában megújították a teljes villamoshálózatot. Szakmai eszközök beszerzésére, bútorok vásárlására, oktatás-fejlesztési eszközökre, személtető eszközökre eddig több mint 17 millió forint fordítottak idén, költségvetési forrásukból.

A tankerületi igazgató arra is emlékeztetett, hogy pályázati támogatásból újulhat meg a palotási általános iskola és a pásztói Zsigmond Király általános iskola is, Előbbi félmilliárd, utóbbi másfél milliárd forintból. Már mindkét esetben zajlik a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás – tette hozzá Simon Tibor.

 

3100.hu Fotó: Tanévnyitó tantestületi értekezlet a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézményében, közismertebb nevén a Gagarin Általános Iskolában