Zenthe Ferenc Színház – Fesztiválra megy Az eltört korsó

Újra meghívást kapott a Vidéki Színházak Fesztiváljára a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. A POSZT után a második legnagyobb szakmai seregszemlét szeptember 2. és 8. között rendezi Budapesten a Thália Színház. A nógrádi teátrum igen illusztris színházak és előadások közé kapott meghívást, a Tarnóczi Jakab által rendezett, 2018 nyarán bemutatott Az eltört korsó mindjárt a második napon látható lesz – közölte a 3100.hu-val a teátrum.

A Zenthe Ferenc Színház 2016-ban már megmutathatta magát a legrangosabb, vidéki színházak előadásaiból csemegéző fesztiválon. Akkor a Hazatérést mutatták be a Tháliában, a zsűri műhelyteremtő munkát elismerő különdíjjal jutalmazta a Zenthe tevékenységét. Ez évben Heinrich von Kleist egyfelvonásosát, a Tarnóczi Jakab rendezte Az eltört korsót mutatja be a salgótarjáni társulat a nagyszínpadon szeptember 3-án este. A Zenthe előadása iránti szakmai érdeklődést mutatja, hogy a Magyar Televízió M5 csatornája rögzíti az előadást.

A hét napos fesztiválon illusztris társaságban és erős mezőnyben mutatkozhat be ismét a Zenthe Ferenc Színház. A nyitónapon a Debreceni Csokonai Színház Learjét tekintheti meg a nagyérdemű, de ott lesz a mezőnyben a Győri Nemzeti Színház (A Tündérlaki lányok), a Miskolci Nemzeti Színház (Cyrano), valamint a Váci Dunakanyar Színház és dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház (Ványa bácsi) is. Szerepel a programban a Békéscsabai Jókai Színház (Vénusz nercben), a Kecskeméti Katona József Színház (A király beszéde), a kaposvári Csiky Gergely Színház (Korai menyegző) és a tatabányai Jászai Mari Színház (Svejk) egy-egy produkciója is.

A Zenthe Ferenc Színház várja a salgótarjáni és környékbeli nézőket is a fővárosi előadáson (jegyekről érdemes időben gondoskodni a Thália értékesítési csatornáin keresztül), de a darab helyben is látható lesz a fesztivál előtt. A társulat szeptember elsején – amolyan “főpróbaszerűen” – hazai pályán is lejátssza a darabot.

 

Kiemelt fotó: Máté Krisztián (Walter) és Kaszás Gergő (Ádám) Az eltört korsó című darabban (Fotó: Zenthe Ferenc Színház)