Zenthe Ferenc Emléknap lesz vasárnap Salgóbányán

1920. április 24-én született Zenthe Ferenc, mindenki Taki bácsija a közeli Salgóbányán látta meg a napvilágot, itt töltötte gyermekéveit. Az első szerepétől, az utolsóig – és bizton mondhatjuk, hogy azóta is – a közönség szeretete övezte – közli a nevét viselő salgótarjáni teátrum.

A Zenthe Ferenc Színház vezetői szerdán a budapesti Farkasréti temetőben személyesen helyezték el az emlékezés virágait a Nemzet Színésze sírjánál, Salgóbányán pedig a már hagyományos Zenthe Ferenc Emléknapot rendezik meg a színészóriás tiszteletére. Vasárnap 10:30-kor koszorúzással egybekötött ünnepi műsorral indul majd a program az Ipoly Erdő Zrt. erdészházának udvarán található Zenthe-mellszobornál, 11:30-tól pedig a Geocsodák Házában kezdődnek színpadi programok. Az egyházasgergei Pajtakör a Használt koporsó című színjátékkal, a KoméDiák Színpad pedig egy mozaik-előadással várja az érdeklődőket.

Szintén vasárnap nyitják meg a Geocsodák Háza egyik új tárlatát is, a Karancs-Medves határőrzői címmel. A látogatóközpont ezen felül további kiállításokkal is bővül az elkövetkezendő hetekben: a Salgóvár évszázadai, a Novohrad-Nógrád Geopark földtani értékei címet viselő és az oldtimer kerékpárokat felvonultató kiállításokkal. A vasárnapi, salgóbányai Zenthe Ferenc Emléknap programjai ingyenesen látogathatóak.