Zenés vígjátékkal készül az évad első premierjére a Zenthe Ferenc Színház

Szeptember 18-án tartja évadának első premierjét a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Gyárfás Miklós “Tanulmány a nőkről” című zenés vígjátékát a salgótarjáni teátrum és a Soproni Petőfi Színház közösen viszi színpadra.

A darab a női lélek megfejtésére tesz kísérletet. Középpontjában három nő áll, akik mindannyian úgy döntöttek, maguk mögött hagyják a házaséletet. A történet akkor válik érdekessé, mikor a férjek a csinos válóperes ügyvédnő láttán elkezdenek hajlani a dologra. Vajon mi történik, ha egy nő megkapja azt az élettől, amire vágyott? A darab rendezője, a Jászai Mari-díjas Kis Domonkos már korábban is dolgozott a társulattal: 2019 májusában a “Pillantás a hídról” című drámát állította színpadra, melyet a közönség az évad legjobb hazai előadásának választott.

Ágoston Péter az író és Gubik Petra dr. Képes Vera szerepében, a darab próbáján (Fotó: MTI/Komka Péter)
Ágoston Péter az író és Gubik Petra dr. Képes Vera szerepében, a darab próbáján (Fotó: MTI/Komka Péter)

A szereplők közül Ágoston Pétert, Tarpai Viktóriát és Hajdu Tibort már láthatták a salgótarjáni nézők. Mellettük olyan neves színészek játszanak, mint például az X-Faktor sztárjaként és az Operettszínház színésznőjeként ismert Gubik Petra, aki a csinos ügyvédnő szerepébe bújva minden férfi fejét elcsavarja. A teátrum társulatának tagja, Házi Anita lesz Tarpai Viktória karakterének a beugró színésze. Továbbá Bacsa Ildikó, Kátai Kinga, Ozsgyáni Mihály és Schlanger András is színpadra áll.

A Zenthe Ferenc Színházban a pénteki premiert követően szombaton este is játsszák majd a darabot. Jegyek – korlátozott számban – még kaphatóak a Városi Jegyirodában és a Zenthe Pontnál. A járványhelyzet miatt rendkívüli intézkedések mellett lehet megtekintetni az előadásokat, erről itt írtunk.

 

Kiemelt fotó: A Tanulmány a nőkről szereplői a darab próbáján (Fotó: MTI/Komka Péter)