Zászlajára tűzte a helyi termékek népszerűsítését Nógrád Megye Önkormányzata

Újabb üteméhez érkezett a “Vedd a nógrádit!” jeligével meghirdetett, nógrádi termelőket segítő kezdeményezés – jelentette be Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke. A programot még a koronavírus-járvány kezdetekor indították el, ekkor merült fel az az ötlet, hogy a termelők közvetlenül is értékesítsenek a vevőknek, a helyi termékeket megismertessék Nógrád lakosságával.

Ahogy már korábban megírtuk, május végén indult el az online piactér, melyen ma már 57 termelőt és portékáikat találhatják meg az érdeklődők. A megyei önkormányzat ezzel szeretné ösztönözni Nógrád megye lakosait a helyi termékek vásárlására. Skuczi Nándor elmondta, augusztus 1-től egy három hónapos médiakampányt is elindítottak, ezzel hirdetve, népszerűsítve a programot.

Következő lépésként szeretnék a Nógrád megyei szállásadókat, vendéglátókat is bevonni. Azok a szálláshelyek, amelyek csatlakoznak a kezdeményezéshez, brosúrákat és egy kihelyezhető felhívást kapnak. A cél az, hogy a megyénkbe látogató vendégek kedvet kapjanak a helyi termékek kipróbálásához, megvásárlásához is.

A jövőbeli tervek között szerepel egy minőségbiztosítási rendszer kidolgozása a nógrádi termelők részére, ehhez a Szent István Egyetem nyújthat majd segítséget. Skuczi Nándor szerint, ha a Nógrád megyei termékek minőségben és mennyiségben is elérnek egy szintet, akár az országos értékesítést is meg lehet majd célozni.

 

A cikk megjelenését a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. támogatta / 3100.hu Fotó: Skuczi Nándor sajtótájékoztatója a “Vedd a nógrádit!” jeligével meghirdetett projekt előrelépéseiről