Zárt kapuk mögött játszanak a salgótarjáni sportcsapatok, leállnak a síbuszok is

Ebben a szezonban már nem indulnak el a Salgótarján és Kokava Línia közötti síbuszok, zárt kapuk mögött fogják játszani mérkőzéseiket a Salgótarjáni KSE NB I/B piros csoportos kosárlabdacsapata, a Salgótarjáni Strandépítők KC NB II-es kézilabdacsapatai, de még a megyei első osztályban szereplő labdarúgócsapatok – így az SBTC – is.

Rendkívüli helyzetet hirdetett szerdán a szlovák kormány is az új típusú koronavírus terjedésének veszélye miatt, az intézkedés csütörtökön reggel hat órától lép életbe az ország egész területén. Ezzel kapcsolatban az üzemeltetők arról tájékoztatták a 3100.hu-t, hogy az eredetileg március 22-ig minden hétvégén közlekedtetni tervezett síbuszok ebben a szezonban már nem járnak Salgótarján és a Polyána-hegy síterepei között.

A Salgótarjáni KSE közölte: zárt kapus lesz a listavezető MAFC elleni felnőtt és U20-as találkozó is szombaton. A csapat idézi a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének közleményét, miszerint igazodva a kormány döntéseihez, csütörtöktől a bajnoki kosárlabda mérkőzéseket zárt kapuk mögött, nézők jelenléte nélkül lehet lejátszani. A döntés visszavonásig érvényes.

Sajtóakkreditációs kérelmet küldtünk a Salgótarjáni KSE részére, amennyiben ezt jóváhagyják, a szombat esti találkozó történései élő közvetítésben lesznek olvashatóak a 3100.hu-n.

A salgótarjáni önkormányzat döntése nyomán a Salgótarjáni Strandépítők KC kézilabdacsapatainak hazai mérkőzéseit sem láthatják majd a helyszínen a szurkolók. A klub azonban közösségi oldalán jelezte: igyekeznek megoldást találni arra, hogy interneten keresztül követhetőek legyen a mérkőzéseik.

Csütörtöktől kezdve minden magyarországi futballmérkőzést is zárt kapuk mögött kell megrendezni a koronavírus-járvány terjedése miatt. Ezt Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője jelentette be szerda este, hozzátéve, hogy az első osztályú mérkőzésekről továbbra is lesznek televíziós közvetítések, a klubok stábtagjain kívül viszont senki sem tartózkodhat a stadionokban. A rendelkezés a megyei labdarúgó-bajnokságokra, így az SBTC mérkőzéseire is kiterjed.

Félegyházi Éva, a Tarjáni Szabadidősport Klub vezetője a 3100.hu-nak elmondta, hogy egy őszi időpontra halasztják az április elejére meghirdetett Salgótarjáni Sportos Egészségnapot.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy többek között a március végére kiírt Eger-rali, az országos bajnokság szezonnyitó futama is elmarad. Április 15-ig felfüggesztette a diákolimpia rendszerébe tartozó valamennyi verseny megrendezését a Magyar Diáksport Szövetség is.

 

Kiemelt fotó: Tájékoztató az új koronavírus-járvány terjedését megelőző óvintézkedés miatt ideiglenesen bezárt salgótarjáni városi uszodában (Fotó: MTI/Komka Péter)