Volánbusz: méltányolható esetben az ellenőrtől is lehet jegyet venni, pótdíj megfizetése nélkül

A hátsó ajtókon történő felszállásra figyelmeztető felirat a Volánbusz egyik autóbuszán (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Tekintettel a járványügyi helyzetre, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz rendkívüli intézkedést vezetett be hétfőn: valamennyi járaton felfüggesztették az első ajtós felszállást és az autóbuszon történő jegyvásárlás lehetőségét, a járművezetőket pedig kordonnal határolták el az utastértől.

Több olvasónk is feltette a kérdést, hogy ha valakinek nincs okostelefonja, a falvakból (vagy akár a salgótarjáni külső városrészek felől) a megyeszékhely felé hogyan használhatják a járatokat a mobilapplikációban megvásárolható jegy hiányában. A Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága a 3100.hu megkeresésére közölte: ilyen esetben sem céljuk az utazni szándékozók utazásból történő kizárása vagy pótdíjazása. Közszolgáltatóként arra törekszenek, hogy biztosítsák a munkába járás feltételeit, valamint az üzletek és intézmények megközelíthetőségét – tették hozzá.

Kiemelték: ennek megfelelően a Volánbusz azon utasai számára, akik nem rendelkeznek menetjegy vagy bérlet vásárlását lehetővé tevő mobileszközökkel, vagy egyéb, méltányolható okból nem tudnak elővételben menetjegyet vásárolni, a fedélzeti jegykiadás ideiglenes felfüggesztésének időtartama alatt biztosítják, hogy az utazás során, az ellenőrzések alkalmával, pótdíj megfizetése nélkül is megválthassák jegyüket.

A Volánbusz a bérlettel nem rendelkezők számár az elővételes jegyvásárlást ajánlja az autóbusz-állomásokon, Nógrád megyei postai, trafik és egyéb partnereiknél vagy akár a MÁV salgótarjáni, balassagyarmati és pásztói pénztáraiban is. Az intézkedések ideje alatt folyamatosan dolgoznak további új értékesítési csatornák bevonásán is – hangsúlyozta a busztársaság.

 

Kiemelt fotó: A hátsó ajtókon történő felszállásra figyelmeztető felirat a Volánbusz egyik autóbuszán (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)